Attiecībā uz “Jauno pavāru kustība” biedrības dibināšanu, šefpavārs un viens no biedrības dibinātājiem Kristaps Sīlis komentē: “Mēs esam jauna biedrība, kas iestājas par produktu. Mums ir svarīgi, lai tas tiek ievākts tā pilnbriedumā, lai tiek ievērota sezonalitāte, lai tiktu izmantoti vietējie produkti un lai produktu lietošana neradītu postu apkārtējai videi. To, kas ir izzūdošs, ir svarīgi pasargāt, it īpaši mūsu pašu zemes krastos. Tā ir mūsu atbildība par esošo bioloģisko daudzveidību un ekosistēmām. Ir ļoti svarīgi mums visiem zināt, kādu produktu mēs lietojam, zināt, no kurienes tas nācis, kā audzis, kā novākts, audzis savvaļā vai mākslīgi utt. Kad mēs to zināsim, spēsim brīvi izvēlēties labāko un lepoties ar to, ko pasniedzam saviem viesiem un spēsim nodot šo informāciju tālāk sabiedrībai.”
Attiecībā uz “Jauno pavāru kustība” biedrības dibināšanu, šefpavārs un viens no biedrības dibinātājiem Kristaps Sīlis komentē: “Mēs esam jauna biedrība, kas iestājas par produktu. Mums ir svarīgi, lai tas tiek ievākts tā pilnbriedumā, lai tiek ievērota sezonalitāte, lai tiktu izmantoti vietējie produkti un lai produktu lietošana neradītu postu apkārtējai videi. To, kas ir izzūdošs, ir svarīgi pasargāt, it īpaši mūsu pašu zemes krastos. Tā ir mūsu atbildība par esošo bioloģisko daudzveidību un ekosistēmām. Ir ļoti svarīgi mums visiem zināt, kādu produktu mēs lietojam, zināt, no kurienes tas nācis, kā audzis, kā novākts, audzis savvaļā vai mākslīgi utt. Kad mēs to zināsim, spēsim brīvi izvēlēties labāko un lepoties ar to, ko pasniedzam saviem viesiem un spēsim nodot šo informāciju tālāk sabiedrībai.”