Restorāna “JOHN” šefpavārs un viens no biedrības “Jauno pavāru kustība” dibinātājiem Kristaps Sīlis komentē: “Mūsu specializācija ir vietējās un ārvalstu zivis, jūras produkti. Mums rūp tas, ko mēs daram, ko gatavojam un pasniedzam saviem viesiem. Esot šajā sfērā, nedrīkst ne brīdi domāt tikai par šodienu, ir jādomā vismaz divi soļi uz priekšu. Mums ir jābūt atbildīgiem par to, ko mēs daram un kādu atstājam dabu aiz sevis. Mēs, restorāni, mācam cilvēkus, savus viesus, kas ir sezonalitāte, kāda ir produktu pieejamība, mēs viņus skolojam un stāstam par produktiem, tapēc uzskatu, ka mums ir jābūt pirmajiem, kas piedalās šajā iniciatīvā. Un jo mazāks būs pieprasījums, jo mazāks piedāvājums.” 


Attiecībā uz “Jauno pavāru kustība” biedrības dibināšanu, Kristaps skaidro: “Mēs esam jauna biedrība, kas iestājas par produktu. Mums ir svarīgi, lai tas tiek ievākts tā pilnbriedumā, lai tiek ievērota sezonalitāte, lai tiktu izmantoti vietējie produkti un lai produktu lietošana neradītu postu apkārtējai videi. To, kas ir izzūdošs, ir svarīgi pasargāt, it īpaši mūsu pašu zemes krastos. Tā ir mūsu atbildība par esošo bioloģisko daudzveidību un ekosistēmām. Ir ļoti svarīgi mums visiem zināt, kādu produktu mēs lietojam, zināt,no kurienes tas nācis, kā audzis, kā novākts, audzis savvaļā vai mākslīgi utt. Kad mēs to zināsim, spēsim brīvi izvēlēties labāko un lepoties ar to, ko pasniedzam saviem viesiem un spēsim nodot šo informāciju tālāk sabiedrībai.”