“Mūsu jūras resursi nav neizsmeļami, bet ne vienmēr regulas un liegumi spēj kontrolēt zivju daudzveidību. Ja kāda no zivīm būs pieprasīta, tad zvejnieki atradīs veidu, kā to nozvejot, nedomājot par ilgtspējīgu zivju saglabāšanu. Ja mums kā patērētājiem un sabiedriskā ēdināšanas sektora vadītājiem ir iespēja izvēlēties ilgtspējīgu produktu, tad te nav divu domu. Vai tiešām cenas aspekts var ietekmēt pirkšanas lēmumu par labu sliktākas kvalitātes produktam? Tik un tā sanāks pēc tam maksāt vai nu ar savu veselību vai arī ar savas planētas zivju un jūras produktu daudzveidību. Mēs, restorāns Buržujs, esam izvēlējušies likt uzsvaru tieši uz austerēm, jo, mūsuprāt, tas ir viens no ilgtspējīgākajiem un veselīgākajiem jūras produktu olbaltumvielu avotiem. Austerēm nav nepieciešama papildu barības ražošana, jo
tās ēd planktonu. Kā arī, augot savvaļā, tās veido austeru rifu, kas ir mājvieta desmitiem un simtiem citu jūras iemītnieku un aļģu,” skaidro šefpavārs Renārs Purmalis no restorāna Buržujs.
Noklausies Renāra stāstu un uzzini visu par un ap austerēm šeit.